Vintage Paint

Hos Charlottas Magasin hittar du den underbara kalkfärgen Vintage Paint från Jeanne dÁrc Living!

En av många fantastiska saker med denna färg är att den är så enkel att använda. Risken finns dock att du inte kan sluta måla om du börjar använda den.

Vintage Paint

Färgen är tillverkad efter gamla recept och innehåller enbart 100 procent naturliga ingredienser. Färgen är vattenbaserad och luktfri. Den består i stort sett bara av vatten, kalk, bindemedel och pigment. Därför är den också godkänd för målning av barnmöbler och den kan användas av allergiker.

  • Färgen uppfyller EN71-3. Färgen är mycket matt och ger därför det naturliga kalkade utseende som många gamla möbler har.

  • Färgen fäster på så gott som alla material utan förbehandling, på blanka ytor så kan det vara bra att slipa lätt innan man börjar måla.

  • Normalt sett så behöver du inte grunda innan du använder färgen. Målar du på obehandlat trä eller mörka möbler så kan det hända att den gamla färgen blöder igenom. Provmåla därför först på en liten yta. Om möbeln blöder igenom så rekommenderar vi att du först grundmålar med en spärrgrund.

  • Ytan på din målade möbel blir mer tålig genom att möbeln vaxas. Den blir då smuts- och vattenavvisande. Använd det klara vaxet om du inte önskar ett mörkare utseende på din möbel och det svarta om du vill ha en mörkare patinerad finish.

  • Färgen kan användas som den är eller spädas ut med vatten, vill du ha en tjockare färg kan du låta burken stå utan färg över natten. Det går jättebra att blanda alla färger med varandra för att få en egen nyans på din kalkfärg.

 

Här är några av de färger du hittar hos Charlottas Magasin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KÖP BÖCKERNA VINTAGE PAINT UNDERBARA FÖRVANDLINGAR & FÄRGRIKA FÖRVANDLINGAR

I böckerna hittar du inspiration till mängder av förvandlingar som gjorts med kalkfärgen. Böckerna är två ovärderliga verktyg och en stor källa till inspiration för dig som älskar att måla med kalkfärg och önskar utforska färgens många möjligheter. Pris per bok 299.-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Show More

1/20

Har du svårt att bestämma vilken färg du ska välja? Hos Charlottas Magasin kan du köpa färgkartan med alla färger så att du kan se hur alla nyanser ser ut på riktigt och vad som passar i just ditt hem.

Vintage Paint färgkarta

Som sagt, det mest fantastiska med Vintage Paint är att den är så lätt att använda. Vi vågar påstå att när du väl stiftat bekantskap med den här färgen så blir du salig. Lycka till!